Petit homenatge al Dia Internacional de la Dona

Petit homenatge al Dia Internacional de la Dona

Avui celebrem a KOMpe el Dia Internacional de la Dona donant la benvinguda a Noemí Vallejo, una dona de 35 anys que recentment s’ha incorporat al nostre equip com a conductora de camió rígid i també realitza gestions comercials. És un orgull per a la nostra empresa poder comptar amb una dona com Noemí que ha lluitat contra tot estereotip fins a aconseguir el seu somni de treballar com a conductora de camió.

En un dia de reivindicació i de visibilització dels grans esforços que realitzen dones i nenes de tot el món per forjar un futur més igualitari, KOMpe vol fer un petit homenatge a Noemí, un exemple també d’aquesta lluita.

Noemí ens explica que no creu que hi hagi treballs per a homes i treballs per a dones, segons ella “les habilitats no entenen de gènere” tot i que confessa que el seu aspecte físic -delgada i d’estatura baixa- li han posat de manifest que hi estereotips que encara no hem superat i que per a ella han estat una barrera.

Noemí somiava des de nena amb ser conductora de camió, ni el seu aspecte físic ni els estereotips de la nostra societat s’ho han posat fàcil, però ella ho ha aconseguit. Ens explica que ara somia que aviat sigui efectiu el principi d’igualtat de tracte i d’oportunitats en l’accés a l’ocupació, en la formació i en la promoció professionals, ia les condicions de treball, incloses les retributives.

Casos com el de Noemí ens recorden que la desigualtat de gènere encara és una realitat a tot el món i que si bé han estat molts els èxits assolits queden moltes injustícies per superar. Així, ho manifesta Noemí quan ens explica que la seva reivindicació en un dia com el d’avui “és que tots anem a una per aconseguir la veritable igualtat”. I és que tots els éssers humans som iguals davant la llei i hem de tenir l’opció de gaudir d’idèntiques oportunitats per desenvolupar les nostres capacitats i talents. A KOMpe farem el que estigui de la nostra mà perquè sigui així.